22 Aralık 2012 Cumartesi

Revenge | İntikam

Merhabalar sayın okurlarım! Sayınız taaamm 14 olmuş! Bir çok blogun aksine çok çok küçük bi rakam bu ama benim için çok güzel.. :) Umarım gün geçtikçe yüzleri hatta belki binleri göreceğiz. :)
Şimdiden uyarayım bu yazı bol görsel içerir ve devasa uzunlukta. :)

Şimdi, yine bir dizi yazımızla karşındayım sevgili okur. Dizimizin adı Revenge. Ama çoğunuz siz onu Beren Saat'in oynadığı -henüz yayınlanmaya başlamayan- çakması olan İntikam olarak biliyorsunuz.

Dizimizin konusu adından da anlaşılacağı üzere intikam üzerine kurulu.
Hatta dizi açıklamalarında sıkça yer verilen Konfüçyüs'ün şu sözü de var: İntikam almak istiyorsan iki mezar kaz.



Dizinin konusu; Amanda Clarke ve babası David Clarke çok mutlu huzurlu bir yaşam sürerken, en yakın arkadaşları diye tanıdıkları Grayson ailesi tarafından bu mutluluk baltalanır. Grayson'lar Amanda'nın babasına komplo kurarlar ve hapse girmesini sağlarlar. Amanda da o sıralarda henüz küçük bir çocuk olduğu için yetimhaneye gönderilir, ve babasının suçlu olduğuna inandırılır. Amanda 18 yaşına geldiğinde babasının hapishanede masum bir adam olarak öldüğünü öğrenir. Ve hayatını elinden alanlara karşı savaş açar.

Masum ve tehlikeli güzelimiz Amanda Clarke (Emily Throne)

Amanda Clarke intikam yolunda ilk iş olarak adını değiştirir ve Emily Throne olur. Ve sırasıyla hayatını elinden alanların, hayatını elinden almaya başlar.

Karakterler:
Chartlotte Grayson: Graysonların şımarık zengin kızı. Annesiyle problemleri var


Emily Thorne: Asıl adı Amanda Clarke. İNtikam için değişip Grayson ve düşmanlarının içine sızıyor.


 Jack Porter: Amanda'nın çocukluk aşkı. Yıllarca Amanda'yı beklemiş, ve şu anda Emily'e aşık.

Nolan Ross: Amanda'nın babasının eski iş ortağı. Zamanında projelerine kimse para yatırmamış fakat Amanda'nın babası yatırmış ve çok zengin olmuş. Sonradan görme. Ve Emily istemese de intikam yolunda ona çok yardımcı oluyor. Her eve lazım.

Victoria Grayson: Jet sosyetenin kraliçesi. Ve Amanda'nın baş düşmanı.

Conrad Grayson: Victoria'nın kocası. Ve Victoria'yı en yakın arkadaşı olan Lydia ile aldatıyor.

Lydia Davis: Victorianın yakın arkadaşı, Conrad ile ilişkisi var.

 Ashley Davenport: Victorianın asistanı. Emily onun sayesinde ortama sızdı.

 Daniel Grayson: Adeta Victorianın gözbebeği. Emily'nin intikam için sevgilisi.

Çakma dizi İntikam ile karakter karşılaştırmaları:



Emily Throne (Amanda Clarke) - Yağmur Özden (Derin Çelik)

Charlotte Grayson - Cemre Arsoy

Victoria Grayson - Şahika Arsoy

Nolan Ross - Hakan Eren

Jack Porter - Rüzgar Denizci


Daniel Grayson - Emre Arsoy

Lydia Davis - Leyla Saygın

Declan Porter - Barış Denizci

Ashley Davenport - Aslı Sağlam
(oha ashley ı aslı yapmışlar ya la sjakfahkfahkdfa)

Ya nolur bi bakın ya, dizi çakma tamam konusunu falan ordan aldınız da abi bi karakterlerde azcık değişik olsun ya. Beren Saat hariç hepsi birbirinin kopyası. Hele Victoria bebeğim için Şahika diye bi karı koymuşsunuz, saç şekilleri bile aynı ya. Ashley olmuş bize Aslı, sonra Jack bebeğimin çalıştığı Kaçak Yolcu adlı bar, çakma dizide Yolcu adlı cafe olmuş falan. Fragmanda falan geliyo köpeği seviyo yaşlandın mı sen diyo bla bla. Valla Beren Saat'i çok severim. Oyunculuğu falan müthiştir benim gözümde ama bu ne hacı ya. Tamam ortamlar,davetler, kıyafetler falan bi Aşk-ı Memnu'yu aratmayacak, gördüğüm kadarıyla tam bi jet sosyete havasında olucak ama bilmiyorum yea. Benim gözümde 1-0 yenik durumda şu an.






8 yorum:

Unknown dedi ki...

victoria'nın çakallığını kimse beceremez gibi geliyor bana :D karzimatik kadın yerlisi olmamış. allah böyle bir (victoria) insanla tanıştırmasın :)

Zeynep dedi ki...

Victoria sinsinin onde gideni zati yaa :D amin amin karsimiza cikmasin boyleleri, cikarsa da emily gibi intikam alma gucumuz olsun :)

Adsız dedi ki...

Dizileri bilmiyorum ama İntikam'nın ne kadar kötü bir dizi olduğunu deşifre etmiş olman dizi yapımcılarını çok üzecek sanırım. :)

Zeynep dedi ki...

Zaten ulkemizde senarist kitligi var, yapimcilar da her bulduklari cakma dizi projesine atlamasinlar :) hadi yapiyosun bari bi kac bir seyini degistir de alay konusu olma dimi :D

Adsız dedi ki...

Yani ha hani yapacaksın bari şöyle dexter, fringe, heroes gibi şeylerden çakmasını yap en azından o bildik aile dramlarından kurtulalım ya. :)

Ferhat Bayram dedi ki...

bol paylasimlar..

Zeynep dedi ki...

Onları yapsalar süper olur ama beceremezler ki :)

Zeynep dedi ki...

Tesekkurler

Yorum Gönder

 

Template by Suck my Lolly