4 Ocak 2013 Cuma

İntikam | Dizi İncelemesi

Merhaba okur! Nasılsın iyisindir inşallah ?
Daha önceki yazdığım Revenge | İntikam yazımda dizinin orjinaliyle karşılaştırmasını yapmıştım. Bildiğiniz üzere dizinin ilk bölümü dün akşam yayınlandı. Daha önce yazısını yazdığımdan, ilk bölüm incelemesini de yazmam boynumun borcu gibi oldu. :) Tabiki öyle çok büyük eleştiriler yapmam haddim değil, ama bir izleyici olarak yazmalıyım diye düşündüm. :)

Dizinin incelemesine geçmeden önce kanalın dün akşam yaptığı bir saçmalık vardı ki herkesin dikkatini çekti. O da arka arkaya tam 3 defa yayınlamaktı! Hadi yeni dizilerin ilk bölümünü her kanal tekrarını yayınlıyordu ama, 3 defa tekrar ilk defa oldu, ve çok saçma bi olaydı bence. :)

Şimdiii gelelim diziye.
Öncelikle Beren Saat ve o müthiş oyunculuğundan başlamak istiyorum. Bu kadına hastayım resmen, her rolün üstesinden başarıyla geliyor. Hatırla Sevgili'deki halini de bilirim, Bihter halini de.. :) Her projesinde bir onceki rolünden kolayca sıyrılıp diğer role girebiliyor bi kere. Üstüne yapışıp kalmıyor roller.
İntikam'da da bu rolü ondan daha iyi kimse oynayamazdı gibi geliyor. 
Diziyi izleyenler bilir rolü hem güzel,hem zeki. Zaten zenginliğin gösterişin bu kadar yakıştığı bir başkası yoktur bence. Topukluyla yürüyüşüne çok laf ediliyor ama bence o hali bile güzel. :)
Amma övdüm Beren'i ya. Bunu okusa da bari teşekkür falan etse bana. 


Dizide bir diğer dikktaimi çeken şey de diyalogların Revenge ile birebir aynı olması! Evet kelimelerine kadar aynıydı! Hani tamam uyarlama olduğunu biliyoruz da bari onları değiştirseydiniz belli olmasaydı.


Dizide tabi bol bool yakışıklılar vardı. Sırf onlar için bile izlenir.


Tipe gel yaa yerim.
Orjinalinde olduğu gibi burda da favorim Hakan/Nolan olucak gibi. 


Yalnız orjinalinde Nolan gaydi. Bunu bizim çakmada nasıl uyarlıycaklar merak ediyorum. :)



Dizi başlamadan Beren'in dövüş dersleri aldığını duymuştum(k). İlk hünerlerini de Hakan'ın üzerinde gösterdi. Ve bence güzel sahnelerden biriydi.


İşte böyle bir diziydi. Dizinin orjinalini izlemeyenler için izlenebilir bir diziydi.Ben sırf Beren ve Nejat için izleyeceğim. Zaten o ikisi alır götürür gibi geliyor.
Kıyafetlere gelince öyle çok beklediğim gibi bir güzellik yoktu. Hatta bu kıyafetleri ayarlayanlara sesleniyorum, Victoria kraliçemin yerine Şahika diye bir karı koymuşsunuz tamam da aynı kıyafetleri giydirmeyin bari ya! Patlayacak gibi duruyordu bütün kıyafetler!

İlk bölümden izlenimlerim bu kadardı. Dediğim gibi anlattıklarım, orjinalini izlemeyenlere pek batmaz.
Ama ben yine de izlemeye devam edeceğim.
Sizlerin yorumlarınız neler ?







3 yorum:

Unknown dedi ki...

Ne Revenge'i izlemiştim ne de dün akşam intikamı izledim.Ama yorumlarını sevdim bir bakmayı düşünüyorum paylaşım için teşekkürler :)
http://bordoduslerim.blogspot.com/

Zeynep dedi ki...

Revenge'i izleyince yetersiz geliyor ama direk İntikam'ı izlersen daha çok beğenirsin. :) Tabi seçim yine senin.. :)

gooogoook dedi ki...

Ben de henüz diziyi izlemedim, anlatımlardan sonra şöyle bir baksam fena olmayacak duygusu uyandırdı;) bakalım bakalım:)..eğlenceli olabilir.

Yorum Gönder

 

Template by Suck my Lolly